Naturel polystyreen (PS) voor warmtewisselaars

d

Productie van kunststof halffabrikaten kent gigantisch veel mogelijkheden en toepassingen. Van advies, tot productie en oplevering begeleiden we onze projecten altijd met volle aandacht. Daarbij laten we ons graag uitdagen in onze flexibiliteit en expertise. Een project wat daar mooi op aansluit is de ontwikkeling van specifieke toepassingen voor de warmtetechniek.

Wat we voor deze toepassingen binnen de warmtetechniek hebben gedaan, is de ontwikkeling van naturel polystyreen (PS) in een warmtewisselaar, die zorgt voor de scheiding van warme en koude luchtstromen. PS is een bros, hard polymeer dat wordt aangemengd met slagvaste types. Door de grote verscheidenheid aan mogelijkheden is PS universeel inzetbaar voor zeer uiteenlopende toepassingen.

De bewerking van PS met dit doeleind vereist verschillende productiemethodes om tot het gewenste resultaat te komen. Dit hebben we gedaan door middel van extrusie, thermovormen, stansen en lassen.

Bij Plastirol kunt u rekenen op de hoogste kwaliteit kunststoffolies. U heeft de keuze uit folies PS, APET, PP en PE die worden geextrudeerd op rol. We adviseren u graag.