ABS/TPU super mat voor Jansen Thermoforming

d

Voor Hagedorn Plastirol staat duurzaamheid en milieu hoog op de agenda. Om daadwerkelijk CO2 uitstoot te verlagen zijn wij continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden en materialen. Door onze expertise en ervaring zijn we in staat snel nieuwe producten te ontwikkelen. Die uitdaging gingen we dus graag aan. Zo mochten we een mooi project doen voor Jansen Thermoforming.

Jansen Thermoforming produceert hoogwaardige kunststofproducten door kunststofplaten via vacuümvormen te verwerken. Het kan hierbij gaan om standaardproducten, maar ook om producten die volgens bijzondere wensen geproduceerd moeten worden. We gingen dus ook graag de uitdaging voor hen aan.

Voor dit project hebben we de opdracht gekregen om een ABS-plaat met TPU-toplaag te produceren, welke super mat blijft na het vacuümvormen. ABS is een vormvaste kunststof met een hoog slagvast. Dit materiaal heeft een hoge oppervlakte hardheid en een goede olie/vet bestendigheid. Door de TPU-toplaag heeft het product een antislip laag en hoge slagvastheid tegen breuk, is het zeer krasvast met een soft touch effect. Deze ABS-plaat dient als bekleding voor een portable wc-unit.

De bewerking die hiervoor van toepassing is, is CNC frezen. CNC staat voor Computer Numerical Control. Dit betekent simpelweg dat de machine computergestuurd is. Met CNC frezen kunnen nauwkeurig en snel zeer complexe 2D en 3D vormen uitgefreesd worden.

Daarnaast is een ABS-plaat met TPU-toplaag zeer geschikt voor vacuümvormen. Deze vorm van bewerking stond centraal in de uitvoering van deze opdracht.