Redisol ontwikkelt uniek testpakket

d

Er komt steeds meer post consumer recycle materiaal in de markt. Dit heeft voornamelijk te maken met een forse toename in circulair denken. Steeds meer merken en bedrijven omarmen het duurzame gedachtegoed. Dat is iets waar wij als Redisol alleen maar heel erg blij mee zijn. Wij geloven dat we alleen met elkaar serieuze stappen kunnen nemen naar duurzame kunststofproductie en -verwerking.

Deze toename van post consumer recycle materiaal zorgt wel voor een groeiende uitdaging. Het wordt namelijk steeds lastiger om de verschillende stromen te beoordelen. Zo testen wij bijvoorbeeld altijd op zaken als slagvastheid, MFI, kleur of voedselveiligheid. Door een toename aan diversiteit in stromen voldeden de testpakketten niet altijd meer. Een goede analyse en onderzoek is cruciaal voor het bepalen van het vervolgplan voor hergebruik van een materiaal. We willen immers precies weten welke waarden het materiaal heeft en daarmee voor welke toepassing het materiaal zich nog leent.

Zodoende hebben we met Redisol een uniek eigen testpakket ontwikkeld. Een testpakket waarmee we alle belangrijkste waarden uit een materiaal kunnen analyseren. Een mooie stap richting de toekomst om zo nog meer stromen en restanten te kunnen onderzoeken en om een gewaarborgde kwaliteit te verkrijgen.